YUM telah menyertai pameran sempena Festival Industri Kecil Sabah Tongod 2019 pada 27 hingga 28 Mac 2019.  Program ini telah diadakan di Dewan Terbuka, Dataran Tongod yang telah dianjurkan oleh Jabatan Pembangunan Perindustrian Dan Penyelidikan dibawah Kementerian Perdagangan Dan Perindustrian Sabah.

Sebanyak 160 gerai pameran produk-produk tempatan daripada seluruh Sabah telah menyertai pameran tersebut.  Beberapa buah Jabatan/Agensi Kerajaan juga telah turut serta membuka kaunter untuk menyalur maklumat mengenai Jabatan/Agensi masing-masing kepada orang ramai di daerah Tongod.  Penganjur juga telah mengadakan beberapa aktiviti seperti perkongsian pengalaman perniagaan daripada beberapa usahawan yang telah berjaya seperti Industri Penanaman Lada Hitam oleh Puan Zita Bolingkon, Industri Burung Walit oleh En. Jontiri Koyolo dan Penternakan Madu Kelulut oleh En. Anick Jinius.  Selain daripada itu aktiviti seperti persembahan nyanyian oleh artis tempatan, tarian kebudayaan, pertandingan karaoke dan cabutan tiket bertuah turut diadakan.

Program ini telah dirasmikan oleh YB DSP Wilfred Madius Tangau, Timbalan Ketua Menteri merangkap Menteri Perdagangan dan Perindustrian Sabah pada 28 Mac 2019.  Semasa lawatan gerai beliau sempat berkunjung ke gerai pameran YUM sambil diberi penerangan ringkas mengenai perkembangan YUM di Cawangan Telupid dan Tongod.

Kerjasama Bersama Sektor